Myten om feminismen som tvärpolitisk agenda.

8:e mars. Internationella kvinnodagen, som inom kort dessutom firar hundraårsjubileum. En dag initierad av socialistiska kvinnor. Att feminismen för att bli progressiv med nödvändighet är vänsterorienterad, och att den därmed också utgör ett direkt hot mot högerextremismen, har dock kommit bort i och med att feminismen, och kvinnodagen, urholkats av högern och blivit ett slags kommersiellt jippo. Jag kan bara tala för mig själv, men jag gissar att jag inte är ensam om att inte vilja ha ett ”grattis” eller en blombukett idag.

Alexis Carrel fick nobelpriset i medicin. Under sitt liv hann han även med att författa boken Den okända människan, i vilken han slår ett slag för den vita rasens överlägsenhet. Hotet mot arierna består, enligt boken, inte bara av icke renrasiga individer. Lika oroväckande är feministiska tankegångar och kvinnors vilja att bli jämställda med samhällets män. Feminismen leder till att allt fler kvinnor vill göra annat än att stå vid spisen och föda ariska barn. För att kunna skapa ett etniskt rent samhällskollektiv måste med nödvändighet makten över reproduktionen innehas av andra än kvinnorna själva.

Samma sak gäller givetvis när det handlar om att förgöra en annan grupps etniska samhörighet. Det är ingen nyhet att kvinnors kroppar i konflikter, inte minst vid etniska rensningar och folkmord, blir det andra slagfältet. Genom att göra dem gravida med ”blandrasiga” foster (försök göra abort i en krigssituation) luckrar man effektivt upp hela samhället. Samtidigt skapas ett vattentätt alibi för våldtäktsmännen. Varför skulle de våldta kvinnor som de anser vara lägre stående varelser? (Här kan med fördel dras paralleller till svenska rättssalar där män fnyser åt våldtäktsanklagelser och undrar varför i helsike de, som är så attraktiva och kan få vilken kvinna som helst, skulle behöva tillgripa våld.)

Alexis Carrel skrev sin bok på 1930-talet, men agget mot feminismen finns kvar hos dagens högerextremister. Den nationalistiska drömkvinnan är ännu hon som står för (medfödd) kvinnlighet och omsorg samt föder rasriktiga bebisar och säkrar det rena släktets fortlevnad. Det är ingen slump att Nordiska Förlaget bland sina historierevisionistiska titlar även har klämt in Annika Dahlströms Könet sitter i hjärnan.

Men, kan man här invända, innebär inte det att högerns feminister också utgör ett hot mot nationalismen? Nej, eftersom högerpolitik blundar för klassamhället (eller rättare sagt älskar detsamma) och i regel är särartsfeminister som vill placera kvinnan i hemmets sfär innebär de inget hot mot något annat än arbetarklassen. Blå politik brukar åtföljas av en förbruning av samhället.

Egentligen behöver man alls inte dra in nationalismen i det här resonemanget (jag gör det ändå dels för att det sällan görs och dels för mitt fanatiska intresse för ämnet). Feminismen är (om den ska ha något egentligt innehåll) med automatik vänster. Kristdemokraternas etiska feminism och folkpartiets liberala dito tjänar bara till att försöka gömma ojämställdhetens klassaspekter. De som innebär att en högavlönad kvinna kan köpa sig fri från stora delar av den börda arbetarklassens kvinnor tvingas bära. En tystnad kring klass innebär en förskjutning av diskussionen, så att samhällets orättvisor till slut handlar om etnicitet istället för klass. Feminismen och arbetarkampen utgör således två sidor av samma mynt.

För något år sedan deltog jag i en kvinnoseparatistisk Ta Natten Tillbaka-demonstration, under vilken män kastade isklumpar och tomma ölflaskor på oss, gjorde juckade rörelser mot tonårstjejer och skrek något om att vi nog bara fått för lite kuk på sistone. Kvinnor som kräver rätten till sina egna kroppar är uppenbarligen oerhört provocerande. Kvinnors rätt till sina egna kroppar kan aldrig bli verklighet med högerpolitik. Tänker jag och läser i Upsala Nya Tidning att Timbros vd anser att kvinnodagen spelat ut sin roll. Så kan man säga om man är en ytterst högavlönad borgerlig kvinna. Det är bara att gratulera.

8:e mars. Jag vill varken skicka fler grattishälsningar eller några rosor. Jag ville ge alla mina arbetarsystrar en dunk i ryggen, alla mina arbetarbröder en spark i baken och alla högermänniskor, oavsett kön eller grad av politisk blå- eller brunhet, fingret. Internationella kvinnodagen är en dag då jag verkligen inser varför jag som sextonåring klev ut ur garderoben som socialist.

Annonser

4 kommentarer

Under Etnisk rensning/folkmord, Klassamhället, Kvinnofridsfrågor

4 svar till “Myten om feminismen som tvärpolitisk agenda.

 1. Nasdaq

  Oh yes! Nu skriver du vettigt igen!

 2. Läsare

  Fortsätta skriva, gillar verkligen den här bloggen, en av de bästa på konflikt. Snygg är den också.

 3. Lisa

  Bra skrivet.
  Fast jag tror ärligt talat inte att majoriteten inom alliansen och dess anhängare vill införa vårdnadsbidraget av någon sorts ideologiska skäl eller för att de tror att kvinnors enda och viktigaste uppgift är att ta hand om hem och barn.
  Jag tror helt enkelt att det är så cyniskt att de vill dölja arbetslösheten, få ner arbetslöshetsstatistiken ”på pappret”, och kunna skryta om det i nästa valrörelse.
  Och för att de i och med vårdnadsbidraget kommer att kunna spara in massor av pengar på kvinnor som annars fått sjukpenning, A-kassa eller socialbidrag.
  Så hemskt är det.

  Vårdnadsbidrag av rent ideologiska skäl vill nog bara SD, ND och den konservativa falangen inom KD ha.

 4. Vadå Politiskt Korrekt

  Överheten har en lömsk strategi att dela upp underklassen i diverse etniska grupper,religioner,sexuella läggningar,kön som leds av någon lagom extrem nationalist/präst/genusvetare/querteoretiker som får statbidrag till sin godkända organisation.Om
  ni talibaner bara tjallar på er flock så kan ni få lite egna sharialagar om ni är riktigt snälla…och så kan vi ställa upp med en hel drös statsvetare,psykologer,multikultiexperter webdesigners och auramassörer från Harvard och Berkley som hjälper er med commuity-building,empowerment,cultual studies,social change och allmän hjärndöd…och ni feminister får skrika ”GUBBSLEM” över en helsida i Exessen och hitta er Hondjävel och Inre Häxa i Aftonblodet…och ni bögar får Prideparadera och ni
  får spärra av en hel park och ta inträde…ni får JÄMO ,HOMO ,jämnställdhetsplaner Mångfaldssatsningar ,Barnombudsmän Rättvisemärkningar och Amnestygranskad Miliär Humanism och Silvia klappar er på huvet,ja ni får va fan ni vill bara ni inte sticker upp….

  http://www.namebase.org
  http://www.subcult.org

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s